REVITAL IRODAEGYÜTTES

BUDAPEST, II.KER. LAJOS U. 26 - BÉCSI U. 25.
hrsz.: 14796

Összefoglaló

Cégünk olyan modern épületet hozott létre Óbuda-Újlakon, amelyik szervesesen illeszkedik Óbuda hangulatához, ugyanakkor környékének meghatározó, jellegzetes épülete lett.

Az 1999. szeptemberében elkészült irodaház két műszakilag elkülönített önálló irodaszárnyból, két üzlethelyiségből és mélygarázsból áll. Az irodaszárnyak közül a Bécsi út felől megközelíthetőben a CARION ZRt. székháza helyezkedik el, a Lajos utcai bejárattal rendelkező szárny felső két emeletét az AKA ZRt. vásárolta meg és használja székházaként.

A Lajos utcai szárny félemeleti, első és második emeleti szintje a hozzá tartozó 10 gépkocsibeállóval az építtető Bécsinvestor Kft. tulajdona, mely a teljes épületegyüttes 1967/10000 része.

Ezt az épületegységet kínáljuk megvételre.

Az épület alatti mélygarázs kényelmes lehetőséget biztosít az irodaházban dolgozók gépkocsijainak tárolására.

Az irodaház reprezentatív külső és belső kialakításán túlmenően felszereltségében is mindenben megfelel az elsőosztályú irodaház feltételeinek, az épület klimatizált, OTIS gyorslift közlekedik a teremgarázstól a legfelső szintig, adatátviteli hálózat kiépített, a recepción 24 órás portaszolgálat működik, szintenként teakonyha és szociális blokk kialakított.

A megvételre kínált ingatlan adatai

615 m2 irodaterület kizárólagos használata

78 m2 a közös terület ( recepció, lépcsőház, stb. ) arányos része

36 m2 raktár kizárólagos használata

10 db gépkocsi parkolóhely a teremgarázsban


Az ingatlan szintenként (150 m2, 230 m2, 230 m2) is eladó. További részletekért kérem keressen bennünket az itt megadott elérhetőségeinken.


Az épület részletes ismertetése

Az irodaház Lajos utcai, földszinti recepcióból és öt emelet irodából álló, összesen kb. 1285 m2 irodaszárnya önálló épületként funkcionál, felvonóval, lépcsőházzal, gépészeti és elektromos rendszerrel. A szárny felső két emeletét az AKA ZRt. megvásárolta és saját telephelyeként használja.

A Bécsi úti, teljesen önnálló szárny a CARION ZRt. tulajdonában van és saját irodájaként működteti. A CARION ZRt. jogot kapott a belső udvar egy részének kizárólagos használatára.

Az irodaszárny hasznos alapterülete a félemeleten 151 m2, az I. emeleten 233 m2, a II. emeleten 231 m2. ( Az összes szabad hasznos irodaterület 615 m2 )

A lépcsőház és vizes blokk központi elhelyezkedése lehetővé teszi a terek ideális kihasználását és a közlekedők minimálisra csökkentését.

A mélygarázs, melynek megközelítése a Sajka utca felőli rámpán történik, 31 parkolóhellyel rendelkezik, melyből 10 parkolóhely a Bécsinvestor Kft. tulajdona.

Az irodaház kivitelezésének műszaki tartalma

Építészeti kialakítás

Az épület résfal alapozású és monolit vasbeton felmenő szerkezettel készül. A külső körítőfalak anyaga YTONG. A földszint-első emeleti kétszintes összefogott nyílászárók körül dekoratív kőburkolat emeli az épület megjelenését, a lábazat ugyanebből az anyagból készül, a homlokzat többi felülete színezett normál vakolatot kapott.

Az épületet körülölelő járda díszburkolata, az épület díszkivilágítása emeli az irodaház-, és a benne dolgozók presztízsét.

A belső válaszfalak anyaga általában C75 - ös tartóvázra szerelt 2 x 2 rétegű gipszkarton. A két réteg közötti 5 cm vastag üveggyapot csökkenti a helyiségek közötti áthallást. A válaszfalakra és a főfalak belső oldalára üvegszálas tapéta kerül diszperzites festéssel.

A szociális helyiségek mennyezetig csempével borított falazott válaszfallal készültek, anyagában színezett porcelán kerámia padozattal.

Az előtér, recepció burkolatát belsőépítész terv alapján lerakott kerámia, a bejáratot gránit és "Caravec" kőlapok mintázzák. A lépcsőt "Caravec" kő burkolja.

Az irodák padlóburkolata irodai használatra alkalmas minőségű padlószőnyeg.

A külső nyílászárók a földszinten egyedi tölgyfa szerkezetből, az emeleti ablakok SOFA típusúak, bukó-nyíló vasalattal, réz kilinccsel meranti fából készültek. Az emelet összefüggő ablakrendszerei hőhídmentes SCHÜCO fémszerkezetek, tetőtérben VELUX ablakok vannak. A faablakok tölgy színűek lazúrozottak, könyöklői kőből készültek.

Az utcai zaj csökkentésére a Lajos utca felőli oldalon, valamint a Sajka utcai homlokzat Lajos utca felé eső két traktusában 6-16-4 mm vastagságú speciális zajcsökkentő üvegezést alkalmaztunk, a többi üvegezés 4-16-4 mm rétegrenddel készült.

Az irodák belső ajtói acéltokkal és SWEDEX lyukfuratolt fa ajtólappal és réz kilinccsel készültek.

Az irodákban a gépészeti vezetékek takarása céljából DONN típusú látszóbordás álmennyezet készült.

A szintek közötti közlekedést 8 férőhelyes OTIS lift segíti. A fülkeajtó automata teleszkópos nyitású, rozsdamentes acéllemez borítással, tükör rátéttel.

A lépcsőház padlóburkolata gránit burkolat. Ez a kő keretezi szintenként a liftajtókat is.

Gépészeti kialakítás

Közműellátás

Valamennyi közmű az utcai hálózatokról rendelkezésre áll.

Víz-, használati melegvíz-, tüzivíz ellátás

A szükséges víz és tüzivíz ellátás biztosítása NA 100-as bekötés kiépítésével történt. A rendelkezésre álló víznyomás megfelelő nyomást biztosít a legfelső szinten is.

Az alap és felszálló vezeték anyaga hg. acélcső, az ágvezetékek anyaga réz. A horganyzott vezeték aknában halad hőszigetelve, a réz vezetékek az elágazásoktól falhoronyba kerültek. Az irodaház minden szintjére és az üzletekhez szakaszelzárót és vízmérőt építettünk be.

A berendezési tárgyak Alföldi Porcelán termékek, a csaptelepek krómozott szerelvények. A teakonyhákba bútorba szerelt egymedencés rozsdamentes mosogatót építettünk be. A teakonyhákba beépítésre kerülő bútorok költsége 150 000 Ft/teakonyha. Igény esetén ettől eltérő árú berendezési tárgyak is beépíthetők, ez azonban a vételi ár változását vonhatja maga után.

A használati melegvizet - a gazdaságossági szempontokat figyelembe véve - nyomás alatt üzemelő elektromos bojlerek (STIEBEL ELTRON) szolgáltatják.

Központi fűtés-hűtés, hőellátás, hűtőenergia ellátás

Az egész épületben a mai követelményeknek megfelelő, a használó komfortérzetét kielégítő, szivattyús keringtetésű, fan-coilos hűtő-fűtő klímarendszer került felszerelésre. Az eltérő funkciójú tereket, az irodaszárnyat és az üzleteket, külön-külön telepített kazánok és hűtőgépek szolgálják ki, valamint külön történik a különböző mennyiségek (viz, gáz és fűtő-hűtő hőmennyiség) mérése.

Az irodák hőleadói kétcsöves rendszerű fan-coilok. A mellékhelyiségekben és a konyhákban radiátorokat helyeztünk el. A fűtést és a hűtést vízoldalon beépített elektrotermikus szabályozó szelepekkel lehet a helyiségekben a kívánt igényszintre beállítani. A termosztátok téli-nyári átkapcsolása az elektromos hálózaton keresztül központilag történik. A kazán a tetőtéri kazánházban, a kompakt hűtőgép a tetőn lett elhelyezve.

Az irodák hőigényét 1 db 120 kW teljesítményű RAPIDO GA 200/121E tip. öntöttvas tagos kazán látja el. A hűtési rendszert 69,2 kW teljesítményű Bluebox Zeta típusú hűtőgép látja el. A telepítésre került szivattyúk WILO gyártmányúak.

Géptípusok:

  • fan-coilok: ATISA
  • lapradiátorok: DUNAFERRLUX
  • gázkazánok: RAPIDO
  • folyadékhűtő: Bluebox

Gázellátás

Az épületszárnyban a tetőtéri kazánház igényel gázenergiát. A gázmérő a kazántér mellett kialakított gázmérőhelyiségbe kerültek. A gázvezeték szabadon szerelt minőségi acélcső.

Mesterséges szellőző berendezések

Az épületben mesterséges szellőztetéssel láttuk el

  • a pincei gépkocsitárolót,
  • az irodákat
  • a szociális helyiségeket
  • a füstmentes lépcsőházat,
  • az üzletteret.

A gépkocsitárolóban kialakításra került szellőzőberendezés a telepített CO érzékelőről indítva megakadályozza, hogy a CO érték a megengedettnél magasabbra emelkedjen.

Az irodákban a jó munkavégzéshez szükséges komfortérzetet, visszakeringetett rendszerű, mesterséges szellőző berendezés biztosítja. A levegőt befúvó és elszívó anemosztátok az irodai álmennyezetbe kerültek felszerelésre. A rendszer levegőjét a tetőn elhelyezett EUROCLIMA típusú építőelemes légkezelő egység készíti elő. A rendszer üzemeltetési költségeinek csökkentése érdekében -2°C alatti és +30°C feletti külső hőmérsékletnél a frisslevegő mennyiségét visszakeveréssel csökkentjük.

A vizes helyiségcsoportok blokkonkénti elszívó ventilátorait időrelé közbeiktatásával villanykapcsolóról működtetjük.

A füstmentes lépcsőházban a tűzjelző által automatikusan, vagy kézi beavatkozással - nyomógombbal - induló axiál ventilátor biztosítja a túlnyomást.

A fűtési és szellőző rendszerek vezérlése automatizált.

Elektromos berendezések

Az irodaszárny villamos energia igényét a pinceszintre csatlakozó ELMŰ kábelek látják el. Az itt elhelyezkedő AEG SVS gyártású házi főelosztóról induló réz erű vezetékek biztosítják az elektromos ellátás épületegységenkénti szétválasztását. Az elektromos áram fogyasztását az irodaház emeletenként elhelyezett mérőórái külön-külön mérik.

A rendelkezésre álló egyidejű villamos energia az irodaszárny részére 100 kW. A biztonságos áramellátás érdekében 4,5 kVA-es szünetmentes áramforrást, a felhasználói költségek csökkentésére automatikus vezérlésű meddőáram-kompenzáló berendezést építettünk be.

Valamennyi elosztó AEG-SVS gyártású, AEG típusú készülékekből összeállítva, a 4,5 kVA-es szünetmentes tápegység típusa pedig AEG PROTECT-1 4,5 kVA (6 kVA/031).

Az irodákban elhelyezésre kerülő álmennyezetbe szerelt háromsávos fénycsövű PHILIPS számítógépes lámpatestek energiatakarékos kivitelben 500 lux megvilágítást biztosítanak. A lépcsőházi világítás fehér lencsebúrás lámpatestekkel történik. Valamennyi lámpatest PHILIPS gyártmányú.

Az irodai munkahelyek ellátása parapetcsatornába süllyesztett LEGRAND gyártmányú szerelvényekkel történik. Minden munkahelyet egy iker kivitelű dugaszolóaljzat és egy iker kivitelű csatlakozó aljzat szolgál ki, melyből az egyikre a telefon, a másikra a számítógép csatlakozik. Az irodaszárnyban 120 munkahelyet vettünk figyelembe. A parapet csatornás szerelési mód biztosítja a villamos berendezések irodán belüli variálhatóságát, a válaszfalazási rendszertől független szerelés megvalósítását.

Az épületben biztonsági világítást (az üzemi világítás PHILIPS lámpatesteiből), és irányfény világítást (szintenként 4-4 db.) építünk ki 60 perces akkumulátoros, kompaktcsöves lámpatestekkel. A lépcsőházban, közlekedőben, menekülő útvonalon kiépített biztonsági világítás a normál világítással együtt működik, de a hálózati feszültség kimaradása után további 2 órán keresztül megvilágítja a közlekedés szempontjából fontos utakat. Az akkumulátoros irányfény-világítás hálózati áram kimaradása esetén is üzemben marad és a menekülő útvonalak irányát mutatja.

Az épületben a szabványnak megfelelő érintésvédelmi és villámvédelmi hálózatot építettünk. Az irodaház 23 vételi hely részére központi professzionális műholdvevő TV antenna (HIRSCHMANN típusú) rendszert, a kábelek részére védőcsövezést kapott.

Biztonsági berendezések

A pinceszinti garázstérben egy elektronikus jelfeldolgozású NOTIFIER típusú CO jelzőrendszert építettünk ki, amely a szénmonoxid koncentráció megengedett szint fölé emelkedésénél jelzést ad a földszinti recepció tablóján, az első fokozatában vészjelzést ad és indítja a szellőző rendszert, második fokozatban adott vészjelzés esetén a kihajtás biztosítása mellett letiltja a gépkocsitárolóba való behajtást, a garázsban hang és villogó-fényjelző tablókat működtet. A CO jelzőrendszer vezérlési kapcsolatban van a tűzjelző rendszerrel.

Az irodaház portáján számítógép alapú, a garázsban forgalomszámláló berendezéssel rendelkező személy-, és gépkocsiforgalom ellenőrző rendszer került kialakításra (RSC-485PC-W interface). A rendszer 3 hónapig tárolja az adatokat. A gépkocsitárolóba a személy és gépkocsi beléptetés távirányítós rendszerrel történik.

A portaszolgálatnál elhelyezésre kerülő ID 200 NOTIFIER központtal, hozzá tartozó intelligens, címezhető jeladókkal működő BM TOP engedélyes tűzjelző berendezés biztosítja az épület szabványos tűzvédelmét. A berendezéshez 50 db. optikai füstérzékelő, 10 db. hőmérsékletérzékelő tartozik. A tűzjelző berendezés vezérlése indítja a lépcsőházi ventillátort, leállítja az üzemi szellőző rendszereket, a felvonót a földszintre vezérli. A biztonságot szolgálja a telefonmodul egység, mely kritikus esetben automatikusan jelez a tűzoltóságnál.

Az épület védelmére video figyelő rendszert építettünk ki. A monitorok a portára telepítettek, 3 db fix fűthető kültéri kamera az illetéktelen behatolás megakadályozására a Lajos utcai és a Sajka utcai homlokzatot, a garázst figyeli. Hogy igény esetén további beltéri kamerákat is lehessen a rendszerhez kapcsolni, szintenkénti csövezésüket kiépítjük. A kamerák SONY SPT-M128 ff., a monitorok SONY és IKEGAMI, a videorecorder SONY SVT-1000 típusú, vagy ezekkel azonos minőségű gyártmányúak. Az emeleti lépcsőfordulókba további kamerák kiépítéséhez védőcsövezést biztosítunk.

A TERRANEO típusú kaputelefon duplex rendszerű, 3 kapu, (a főbejárat, a garázs ki-, és bejárata) és a kizáródás megakadályozására a tetőkijáró mellé elhelyezett telefonokkal üzemel.

A tájékoztatóban közölt valamennyi adat a 2017. februári, készítéskor érvényes állapotot tükrözi.
A változtatás jogát a Revital Zrt. fenntartja.